Sărbătoarea Parohiei „Sfânta Vineri-Nouă” din București

Timp de aproape o săptămână țara noastră este centrul Ortodoxiei. La Iași dar și în întreaga Patriarhie Română este cinstită Sfânta Cuvioasă Parascheva, ale cărei moaște au fost dăruite domnitorului Vasile Lupu, în anul 1641, de Patriarhul Ecumenic Partenie. De patru secole credincioșii se roagă la racla cu cinstitele odoare și Dumnezeu, pentru rugăciunile Cuvioasei, îi ajută pe toți. Pentru a-și arăta evlavia față de Sfânta Parascheva, românii i-au închinat biserici, capele și troițe și și-au botezat copiii cu numele ei. Printre lăcașurile care-și vor sărbători mâine hramul se află și Biserica parohiei „Sfânta Vineri-Nouă” din Capitală, informează TRINITAS TV. După Sfânta Liturghie, aici va fi oficiat și un parastas pentru ctitori. Istoria parohiei coboară până în anul 1854.

„Prima Biserică a parohiei a existat pe terenul sau în zona în care a fost construită ulterior la 1931 Gara de Nord. Cu banii obținuți din acest act de expropriere s-a construit o mică capelă tot pe ceea ce era atunci Ulița Târgoviște până în 1944 când din cauza bombardamentelor din București ea a fost distrusă. S-a cumpărat un teren în actuala locație de pe șoseaua Titulescu nr.157-161 și s-a început construirea în 1940 a unei Biserici”, a spus Pr. Cons. Michael Tița, parohul Bisericii „Sfânta Vineri-Nouă” din București.

La Biserica „Sfânta Vineri-Nouă” se desfășoară și ample activități social-filantropice. După Sfânta Liturghie de hram vor fi oferite persoanelor cu posibilități materiale reduse 1200 de pachete cu alimente.

Credincioșii prezenți la Slujba Sfintei Liturghii se vor închina și la moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, ale Sfântului Haralambie, ale Sfântului Grigorie Teologul și la cele ale Sfinților uciși în Sinai și Rait, care se află în biserica parohiei din anul 1999.

Comentarii Facebook


Știri recente