Sărbătoarea Parohiei ilfovene Cornetu

Biserica Parohiei ilfovene Cornetu și-a sărbătorit de Sfânta Cuvioasă Parascheva hramul. În mijlocul credincioșilor s-a aflat Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Preasfinția Sa a sfințit clopotnița, cancelaria parohială și cantina socială a parohiei, după care a pus piatra de temelie pentru viitoarea capelă mortuară care se va ridica în cimitirul din apropiere, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie și le-a vorbit credincioșilor despre înțelesurile evangheliei zilei: ‘Pilda aceasta a Semănătorului ne îndeamnă pe fiecare dintre noi ca să ascultăm, să primim și să căutăm Cuvântul lui Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu îl găsim în sfânta Biserică, în Sfintele Scripturi care poartă numele de Biblie și din care suntem datori ca să citim, precum și în slujbele săvârșite de preot cu diferite prilejuri și la diferite momente din viața omului’.

Preasfinția Sa a vorbit și despre viața și minunile Sfintei cuvioase Parascheva: ‘La sfintele sale moaște multe lume își găsește mângâierea. Este sfânta ale cărei moaște se află pe teritoriul patriei noastre, cea mai cinstită și cea mai iubită, multe dintre biserici purtând numele ei, având ca hram pe Sfânta Cuvioasă Parascheva’.

La final, părintelui paroh i-a fost oferit, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”. Cei care au contribuit la realizarea lucrărilor binecuvântate au primit diplome de cinstire.

Parohia sprijină periodic familiile nevoiașe din cuprinsul ei, precum și pe alți credincioși care participă la slujbe, care au dificultăți și solicită ajutor.

Paroh despre cantină

Biserica parohiei Cornetu este situată în mijlocul comunei, pe drumul național 6, București-Alexandria, la 17 km de centrul Capitalei.

Comentarii Facebook


Știri recente