Sărbătoarea Parohiei bucureștene Bumbăcari

Biserica Parohiei bucureștene Bumbăcari, cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Botezătorul” a fost resfințită în această duminică, 13 mai 2012. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a oficiat și Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi și a rostit un cuvânt de învățătură la Evanghelia acestei duminici: „Evanghelia pe care am ascultat-o astăzi este o evanghelie care ne îndeamnă așa cum rezultă din dialogul pe care l-a avut Mântuitorul cu această femeie ca să căutăm și noi apa cea vie despre care vorbește Domnul Hristos, Care i-a spus femeii că cel care va bea din apa cea vie nu va mai înseta în veac”.

Biserica Parohiei Bumbăcari a fost ridicată între anii 1940-1948. În ultimii doi ani, aici s-au făcut mai multe lucrări de renovare și restaurare.

Pentru efortul depus la renovarea și restaurarea lăcașului de cult, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Varsanufie Prahoveanul i-a oferit părintelui paroh, din partea Patriarhului României, Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”. Totodată, cei care au sprijinit lucrările au primit diplome de vrednicie.

„În semn de apreciere și de prețuire a activităților care s-au desfășurat în această parohie în ultimul timp, adică înnoirea Catapetesmei, poleirea ei cu foiță de aur, înlocuirea icoanelor cu unele noi, confecționarea strănilor în întreaga biserică, dar și a scaunului celui de sus din Altar, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a găsit de bine a acorda părintelui paroh Ioan Săsăreanu Ordinul Sanctus Stephanus Magnus„, a mai spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul.

Credincioșii prezenți la slujbă s-au putut închina la moaștele Sfântului Ioan Botezătorul și la cele ale Sfântului Apostol Petru, aflate în patrimoniul bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente