Sărbătoarea Ortodoxiei la Catedrala mitropolitană din Iași

În Duminica Ortodoxiei, la 4 martie 2012, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit astăzi Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Iași.

În cadrul slujbei, pr. arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iași a dat citire pastoralei Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei

În cadrul slujbei s-a organizat colecta în bani pentru Fondul Central Misionar destinat lucrării misionare a Bisericii și ajutorării celor aflați în lipsuri și suferințe.

La finalul Sfintei Liturghii IPS Părinte Mitropolit Teofan a amintit că Duminica Ortodoxiei este ziua Bisericii noastre în care Preasfântul Duh îi cheamă pe toți cei pecetluiți în numele său „să păzească, să apere, să mărturisească și să trăiască taina credinței dreptslăvitoare”.

Soborul de preoți a mers la final apoi în procesiune din Catedrala mitropolitană spre Reședința mitropolitană. Fiecare slujitor a purtat în mâini o icoană ortodoxă, care a fost cinstită de credincioșii prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente