Sărbătoarea orașului Târgu Jiu

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt ocrotitorii mai multor orașe din România. Printre acestea se numără și municipiul Târgu Jiu la sărbătoarea căruia au participat câteva mii de credincioși, informează TRINITAS TV.

Pentru a marca importanța religioasă a Zilelor municipiului Târgu Jiu, la Biserica „Sfinții Împărați” au fost aduse moaștele Sfântului Irodion de la Lainici.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

„Cei ce urăsc Biserica rușinați vor fi de Domnul. Așadar, Sfântul Împărat Constantin ne-a dat această libertate atât ca împărat roman, cât și ca strămoș al nostru. De aceea, îl cinstim astăzi prin cântări, biserici se ridică în numele Sfinților Împărați Constantin și Elena, oameni se botează în numele Domnului nostru Iisus Hristos, în numele Preasfintei Treimi și primesc numele Sfinților Împărați Constantin și Elena ca să le fie apărători, ajutători și mijlocitori”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Zilele municipiului Târgu Jiu se desfășoară în perioada 18 – 22 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…