Sărbătoarea ocrotitorilor spirituali ai orașului Făurei, 19-21 mai 2009

În perioada 19-21 mai a.c. s-au desfășurat Zilele orașului Făurei, prilejuite de praznicul Sf. Împărați și întocmai cu aposolii, Constantin și Elena – patronii spirituali ai orașului.

În ziua de 20 mai a.c., la ora 15:00, clerul și credincioșii din localiataea Făurei s-au bucurat de prezența și binecuvântarea episcopului locului, Preasfințitul Casian, care a felicitat elevii ce au participat la Olimpiada de Religie atât la faza județeană cât și la cea națională. Cu aceste prilej elevii au ascultat cuvântul de învățătură al Preasfinției Sale și au fost recompensați cu premii constând în icoane și rechizite. Elevii de la Grupul Școlar ,,George Vîlsan’ din localitate, pregătiți de doamna profesoară de Religie Elena Cocîrlea, au prezentat interactiv, după modelul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, aspecte din viața sfinților capadocieni și în special a Sfântului Vasile cel Mare, dar și din viața Sfinților Împărați Constantin și Elena. Elevii au creionat portretul fizic și moral al Sfântului Vasile cel Mare și au citat din cele mai frumoase cuvinte de învățătură din operele Sfântului Vasile, arătând prin aceasta dorința tinerilor de a cunoaște și urma viețile sfinților. Cu aceeași ocazie a fost inaugurată expoziția de icoane cu sfinții capadocieni, pictate de copiii din localitate. Tot cu acest prilej biserica parohiei cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul” a fost împodobită cu vitralii, după care s-a vizitat șantierul unde se ridică cantina socială a parohiei.

Alături de credincioși și părintele Viorel Enache – protoiereu de Făurei au fost prezenți preoți din parohiile învecinate și autorități locale: primarul localității – Stăncescu Virginia, directorul Grupului Școlar ,,George Vîlsan’- Petrovici Gabriela și alții.

Sursa: Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente