Sărbatoarea Națională a României la Biserica din Liège, Belgia

Duminică, 2 decembrie 2012, Parohia Ortodoxă românească Pogorarea Duhului Sfânt din Liege (Belgia) a organizat sarbatorirea zilei nationale a Romaniei. La acest eveniment au participat credinciosii din parohie, dar și alti români din Flandra sau Wallonia.

Mai multe informații ne-a oferit Părintele Paroh Ștefan Barbu: „Duminica, 2 Decembrie, a.c. romanii ortodocsi din Parohia Pogorarea Sf. Duh din Liège au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei. Cu aceasta ocazie cei prezenti s-au rugat pentru un viitor mai bun al Romaniei, un viitor asa cum si l-au dorit cei prezenti la Alba Iulia in 1918. Sarbatoarea Nationala a fost marcata prin savarsirea Sf. Liturghii de catre Preotul Paroh Stefan Barbu alaturi de Parintii Diaconi Martin Lissman si Mihail Slanina. Raspunsurile la strana au fost date de catre corul parohiei condus de dl Pislariu Cristi la care s-au adaugat cu aceasta ocazie deosebita tinerii studenti teologi romani de la Facultatea de Teologie din Leuven. Dupa Sf. Liturghie toti cei prezenti au participat la masa festiva pregatita cu drag de catre membrii Consiliului Parohial si al Consiliului Doamnelor. In acest timp pe un ecran a fost proiectat un concert de Tudor Gheorghe”.

Participarea la agapă s-a făcut pe baza unei sume modice de 10 euro.Copiii au avut meniu gratuit. Toate fondurile stranse sunt destinate achizitionarii/construirii unei biserici parohiale pentru comunitatea romanilor din Walonia.

De asemenea, tot cu prilejul Sărbătorii Marii Uniri a fost organizată o tombolă la care cei prezenti au putut castiga diferite cadouri, iar copiii au avut parte de un program distractiv.

Biserica „Pogorarea Sfantului Duh” din Liège este comunitatea romanilor crestin-ortodocsi din Valonia si se afla sub jurisdictia canonica a IPS Iosif, membru al Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, Arhiepiscop și Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Parohia isi are inceputurile in anul 1989 cand Parintele Mircea Cosofret a savarsit la Liège primele slujbe religioase.

Printre activitățile parohiei se numără pelerinaje, cursuri de limba franceza pentru copii, cateheze pentru copii si adulti, etc.

Comentarii Facebook


Știri recente