Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula

Ocrotită de Maica Domnului, Mănăstirea Nicula marchează fiecare sărbătoare închinată Preasfintei Fecioare Maria prin slujbe speciale. Anul acesta, la praznicul Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a participat la sfintele slujbe încă din ajun, informează site-ul radiorenasterea.ro. Ierarhul a venit însoțit de Corul de muzică bizantină Kinonia al episcopiei, care a dat răspunsurile atât la Privegherea din ajun, cât și la Sfânta Liturghie arhierească din ziua praznicului.

La ora 18.00 a început aseară slujba Privegherii cu Litia, Utrenia și Ceasul I, iar astăzi s-a slujit, de la 8.30, Acatistul Maicii Domnului, Ceasurile III și VI și, de la ora 10.00, Sfânta Liturghie arhierească. La final, credincioșii au primit cuvinte duhovnicești din partea episcopului.

Despre sărbătoarea de la Mănăstirea Nicula a vorbit părintele stareț, arhimandritul Andrei: „A rânduit Dumnezeu ca și anul acesta să fie slujbă arhierească, pentru că Preasfințitul Nicodim este într-o relație apropiată cu noi și a fost cuprins în programul marelui hram, Adormirea Maicii Domnului. Nu a putut atunci, dar a promis că va veni de Nașterea Maicii Domnului. A venit cu o zi înainte, cu doi diaconi și doi preoți și cu câțiva membri ai corului de muzică bizantină Kinonia, care au cântat și la Priveghere”.

Comentarii Facebook


Știri recente