Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului la Mănăstirea Hadâmbu

Timp de trei zile, Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași a fost loc de pelerinaj pentru mii de credincioși din toată țara. Vineri, 7 septembrie 2012, a fost scoasă în procesiune icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. În aceeași zi s-au oficiat sfintele slujbe rânduite de Biserica noastră, conform Tipicului.

În ziua pomenirii Nașterii Maicii Domnului, pelerinii au urcat Dealul Hadâmbu pentru a participa la sărbătoarea hramului Bisericii ‘Nașterea Maicii Domnului’, sfânt lăcaș care a fost sfințit în anul 1659. Oamenii au stat ore în șir pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hadâmbu. Credincioșii au venit fie să mulțumească, fie să ceară ajutorul de la Cea care prin nașterea ei ‘bucurie a vestit la toată lumea’, după cum spune Troparul. Părintele Vasile Țarcă, parohul de la parohia Bordea și misionar de caritate la Spitalul de Psihiatrie Grajduri, a adresat celor prezenți o predică, în care a amintit că anul bisericesc începe și se încheie cu un praznic închinat Maicii Domnului. De asemenea, pr. Vasile Țarcă a remarcat că Fecioara Maria se roagă pururea pentru iertarea păcatelor oamenilor și că va mijloci la Judecata de apoi pentru sufletele noastre.

Arhim. Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu, a arătat în cuvântul rostit minunile pe care Maica Domnului le-a făcut în așezarea monahală pe care o păstorește. Toți pelerinii prezenți la slujba hramului au participat la o agapă frățească oferită de Mănăstirea Hadâmbu. Ieri dimineață a fost oficiată Sfânta Liturghie în paraclisul de vară al mănăstirii. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost așezată aseară în Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’.

Comentarii Facebook


Știri recente