Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului la Catedrala Patriarhală din București

În toate bisericile ortodoxe a fost sărbătorită astăzi, 8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului. La Catedrala Patriarhală din București, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodocșilor români din Europa de Nord, care a ținut și un cuvânt de învățătură, informează TRINITAS TV.

„Maica Domnului este pe pământ printre fiii ei. Alină suferința, șterge lacrimile, culege rugăciunile și apoi le înalță la Fiul ei. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Theotokos, nume care conține, după cum ne încredințează Sfântul Ioan Damaschinul, întreaga istorie a iconomiei dumnezeiești în lume, iată, este de-a pururi rugătoare pentru noi și după cum ne spun Sfinții Părinți ‘mult poate rugăciunea Maicii spre îmblânzirea Stăpânului’.”, a spus Preasfințitul Părinte Macarie.

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este unul dintre cele patru praznice împărătești din anul bisericesc, închinate Fecioarei Maria.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…