Sărbătoarea Nașterii Domnului la Catedrala mitropolitană din Sibiu

La Sibiu, în ziua sărbătorii Nașterii Domnului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, iar în soborul de preoți s-au aflat slujitorii Catedralei mitropolitane, precum și alți preoți de seamă ai eparhiei, între care pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu și pr. prof. dr. Dumitru Abrudan. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a catedralei, care, la momentul împărtășirii credincioșilor, a interpretat colinde tradiționale, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

IPS Mitropolit Laurențiu a citit Pastorala de Crăciun adresată clerului și credincioșilor din Arhiepiscopia Sibiului, prin care a vorbit despre Marele Praznic al Nașterii Domnului și prin care i-a îndemnat pe credincioși să folosească fiecare clipă a vieții pentru câștigarea mântuirii. La final, IPS Laurențiu a transmis credincioșilor calde urări de Crăciun și i-a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru mireni” colonelului Costel Dogaru, inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Sibiu.

La ieșirea ierarhului și a soborului de preoți din catedrală, Junii din Gura Râului, însoțiți de preotul paroh Teodor Damian, au colindat și au dansat jocurile specifice Mărginimii Sibiului în această perioadă. Nu au lipsit nici ceata de Irozi și alți colindători care au înfrumusețat sărbătoarea Crăciunului la Catedrala din Sibiu.

La slujba Vecerniei din prima zi de Crăciun, toți preoții din Sibiu și din împrejurimi au venit la Catedrala mitropolitană, pentru a sluji împreună. Soborul a fost condus de IPS Laurențiu, alături de care s-a aflat și Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Alături de credincioși, la slujba religioasă au participat și numeroși oaspeți, între care prefectul Ovidiu Sitterli, președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, reprezentanții Primăriei Sibiu și ai Universității „Lucian Blaga”.

IPS Laurențiu le-a mulțumit preoților și credincioșilor pentru participarea la această slujbă în sobor, un semn al comuniunii și al responsabilității față de cei din jur. Apoi, ierarhul i-a invitat pe preoți și pe oaspeți la Reședința mitropolitană, unde a avut loc recepția de Crăciun. Corala „Timotei Popovici” a Catedralei din Sibiu i-a colindat pe oaspeți.

Comentarii Facebook


Știri recente