Sărbătoarea Nașterii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

În ziua serbării Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în catedrala arhiepiscopală din Roman, Sfânta Liturghie a fost oficiată de de către PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi. La slujba de la Catedrala arhiepiscopală din Roman au participat câteva sute de credincioși veniți din toată Moldova.

Totodată, corala „Sf. Cuv. Paraschevi” a Catedralei Arhiepiscopale, a fost reactivată reintrând în circuitul muzical după o întrerupere de 10 ani. De asemenea, după cum ne informează epr.ro, Preasfinția Sa a inaugurat turnul arhiepiscopal, restaurat și dotat cu un sistem de luminare special, care scoate în evidență valoarea arhitectonică a acestui ansamblu monumental, reprezentativ pentru municipiul Roman și nu numai.

Conform tradiției, au fost împărțite daruri la familiile cu copii numeroși și persoanelor defavorizate care au participat la slujbă.

Luni, 26 decembrie, PS Ioachim Băcăuanul va sluji la Biserica „Sfinții Voievozi” din Bacău. Marți, 27, decembrie, de sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ștefan, PS Ioachim Băcăuanul va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Roman.

Comentarii Facebook


Știri recente