Sărbătoarea Nașterii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi, 25 decembrie, Nașterea Domnului. La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată, în prima zi de Crăciun, de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat sute de credincioși, informează arhiram.ro.

După rostirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre însemnătatea acestui mare praznic al Nașterii Domnului.

Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale condusă de Prof. Marian Cristi Stroe, care la final a susținut Concertul Tradițional de Colinde.

Credincioșii care, din binecuvântate pricini, nu au putut participa la Sfânta Liturghie, au avut bucuria de a o viziona în transmisiune directă la postul local de televiziune Vâlcea 1.

Comentarii Facebook


Știri recente