Sărbătoarea Nasterii Domnului la Beirut

În perioada 23-28 decembrie pr. Gheorghe Costea, preotul comunitatii ortodoxe române din Siria si Liban, s-a aflat la Beirut spre a oferi asistenta religioasa credinciosilor romani din cele doua tari. Din pacate, din cauza situatiei tensionate din Siria parintele nu a putut ajunge si la Damasc spre a vesti Nasterea Domnului si credinciosilor romani din Siria.

În ziua sărbătorii Nașterii Domnului Sfânta Liturghie a fost oficiata la Biserica Sf. Ecaterina din cadrul spitalului Grec-Ortodox Sf. Gheorghe din cartierul Ashrafiye. La slujba au participat aproximativ 30 de persoane, printre care Excelenta Sa, dl. Dan Sandovici, Ambasadorul Romaniei la Damasc și dl. Mecea, atasatul militar pe langa Ambasada Romaniei la Damasc, după cum ne-a transmis pr. Gheorghe Costea. Totoadată au participat si persoane din cadrul Asociatiei Romania-Levant (Asociatia romanilor din Liban) printre care și dl. Dr. Melhem Saber, presedintele Asociatiei.

La sfarsitul slujbei fiecare credincios prezent a primit o iconita cu Nasterea Domnului si un calendar crestin ortodox pentru anul 2013, oferite prin grija Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…