Sarbatoarea Muntelui

In fiecare an, la 6 august, pe muntele Ceahlau se aduna multime de pelerini. Este Sarbatoarea Muntelui (in calendarul popular), insa in calendarul crestin ortodox este Sarbatoarea Schimbarii la Fata, hramul Manastirii de pe Muntele Ceahlau.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a participat la aceasta sarbatoare, savarsind slujba Sfintei Liturghii, in fruntea soborului de preoti si diaconi.

De asemenea, duminica 5 august, de sarbatoarea Sfantului Ioan Iacob de la Neamt, la biserica cu acest hram de la Seminarul teologic de la Neamt, slujba Sfintei Liturghii a fost savarsita de un impresionant sobor de preoti. Au participat Prea Cuviosul Pr. Arhim. Varlaam Merticaru, vicar administrativ, Prea Cuv. Arhim. Clement Haralam, exarh al Manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor, P.C. Pr. Ioan Antistescu, Protopop al Protopopiatului Tg. Neamt, alti preoti si stareti de manastiri. Atmosfera a fost inaltatoare, Sfanta slujba a Liturghiei aureoland peisajul montan feeric.

Duminica seara, I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si P.S. Casian, Episcop al Episcopiei Dunarii de Jos au savarsit slujba vecerniei la schitul Sf. Antonie de la Stanile, langa Ceahlau.

Luni, 6 august, de sarbatoarea Schimbarii la Fata, I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si P.S. Casian, Episcop al Episcopiei Dunarii de Jos au savarsit slujba Sf. Liturghii la Manastirea de pe Ceahlau, cu hramul Schimbarea la Fata, in fruntea unui sobor de preoti si diaconi.

Marti 7 august, de sarbatoarea Sfintei Teodora de la Sihla, I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si P.S. Casian al Episcopiei Dunarii de Jos au savarsit slujba Sf. Liturghii la Manastirea Sihastria, in biserica dedicata Sfintei Teodora de la Sihla.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente