Sărbătoarea Mănăstirii Vrâncene Brazi

Mănăstirea vrânceană Brazi se pregătește de sărbătoare. În fiecare an, în preajma zilei de 22 septembrie, atunci când îl pomenim pe Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie, ocrotitorul așezământului, credincioși din întreaga țară vin aici pentru a participa la sfintele slujbe, dar și pentru a se închina la racla cu moaștele sfântului.

După cum a declarat pentru Trinitas TV părintele consilier Adrian Ionescu, de la sectorul Mass Media al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, mâine, 21 septembrie, la ora 18:00 va fi oficiată Slujba Privegherii. În ziua cinstirii Sfântului, moaștele sale vor fi purtate în procesiune și așezate spre închinare. La ora 9:00 va fi oficiat Acatistul Sfântului Ierarh Teodosie, iar apoi Sfânta Liturghie va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Epifanie al Buzăului și Vrancei, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi.

Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi a trăit în secolul al XVII-lea, fiind pentru scurt timp Episcopul Rădăuților, apoi al Romanului, precum și Mitropolit al Moldovei. Proclamarea oficială a canonizării sale s-a făcut la 5 octombrie 2003.

Comentarii Facebook


Știri recente