Sărbătoarea Mănăstirii Sf. Ioan Botezătorul din Alba Iulia

În Orașul Marii Uniri, sute de credincioși au participat la hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul”, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înaltpreasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură.

„Este hramul Mănăstirii care este o vatră de spiritualitate ortodoxă și este iubită și frecventată de mulți pelerini dreptcredincioși. Astăzi ne-am întâlnit cu patronul său ceresc. El continuă să ne fie tuturor pildă de iubire aprinsă față de Hristos, continuă să ne arate importanța smereniei și a pocăinței în procesul mântuirii și desăvârșirii noastre morale”, a mărturisit Înaltpreasfinția Sa.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia este unul dintre așezămintele tinere ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în prezent lucrându-se la ridicarea bisericii așezământului.

Tot cu prilejul hramului a fost hirotonit un nou ierodiacon din obștea Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente