Sărbătoarea Mănăstirii Putna

Biserica Ortodoxă Română l-a pomenit astăzi pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Ca în fiecare an, mii de credincioși au luat drumul Putnei pentru a se închina la ctitoria domnitorului și pentru a participa la slujba de hram.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi români și străini.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a rostit un cuvânt de învățătură în care a elogiat personalitatea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare: „Apărător al dreptei credințe, apărător al țării și ctitor de biserici în vremuri grele. Ștefan cel Mare a dus această luptă pentru apărarea credinței strămoșești pentru că lupta aceasta este sfântă”, informează TRINITAS TV.

Au participat, ca în fiecare an, stareții și starețele mănăstirilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și mulțime de pelerini veniți din tara, din Republica Moldova și nordul Bucovinei.

„Cu drag am venit la Sfântul Voievod Ștefan precum odinioară creștinii noștri cei dintâi mergeau la mormintele martirilor. Mormântul Sfântului Voievod Ștefan e pentru noi un mormânt al unui mărturisitor al dreptei credințe. De aceea, astăzi s-au adunat atâți credincioși, mii de credincioși și slujitori aici la mormântul său, pentru a-l cinsti cu bucurie și cu vrednicie pe cel care nu a avut odihnă întru apărarea țării, a credinței strămoșești, pe cel care a iubit valorile și a lăsat valori unui neam”, a spus părintele arhim. Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna.

Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1992.

Comentarii Facebook


Știri recente