Sărbătoarea Maicii Domnului la Mănăstirea Polovragi

De praznicul Adormirii Maicii Domnului, credincioșii din Mitropolia Olteniei și nu numai sunt așteptați la hramul Mănăstirii Polovragi, în județul Gorj. Sărbătoarea de prăznuire va fi însoțită de slujba de resfințire a Bisericii ‘Adormirea Maicii Domnului’, care va fi oficiată de IPS Mitropolit Irineu, înconjurat de un ales sobor de arhierei, preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Astă-seară, de la ora 19:00, va fi oficiată slujba Vecerniei unită cu Privegherea, după care se va cânta Prohodul Maicii Domnului. Mâine, în ziua praznicului, se vor săvârși Acatistul Maicii Domnului, rânduiala de resfințire a sfântului lăcaș de închinare și slujba Sfintei Liturghii. La final, cei prezenți sunt invitați să participe la tradiționala agapă frățească.

Alături de sfânta Mănăstire Polovragi, în Arhiepiscopia Craiovei își vor mai serba hramul numeroase lăcașuri de închinare și așezăminte monahale, între care amintim: Mănăstirea Tismana, Catedrala ‘Maica Precista’ – Dudu din municipiul Craiova, Biserica ‘Mântuleasa’ din Craiova, precum și alte biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente