Sărbătoarea Junilor în Mărginimea Sibiului

Ca în fiecare an, în prima zi după sărbătoarea Nașterii Domnului, cetele de juni din Mărginimea Sibiului s-au întâlnit la Săliște. După ce în zilele de Crăciun au colindat satele și comunele mărginimii, cele 18 cete de juni au îmbrăcat din nou frumoasele straie de sărbătoare, moștenite de la părinți și bunici. Fetele și feciorii au cântat și au jucat, respectând astfel tradițiile transmise de sute de ani din generație în generație.

La sărbătoarea junilor a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care a vorbit despre importanța păstrării portului popular și a tradițiilor strămoșești, informează TRINITAS TV.

„Este și de obligația noastră nu numai să participăm, ci să și binecuvântăm și să animăm astfel de manifestări pentru că numai astfel putem să îi sprijinim pe cei care mai păstrează hainele și tradițiile românești”, a spus Înaltpreasfințitul Laurențiu.

„Piața Junilor” din Săliște a răsunat de colinde, cântece de stea și jocuri populare

Începând cu anul 1906, întâlnirea junilor se organizează în fiecare iarnă, în a patra zi după Crăciun, la poalele Munților Cindrel. La sărbătoarea din acest an au participat aproximativ 4000 de oameni.

Comentarii Facebook


Știri recente