Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la Mănăstirea Rohia

Aproximativ 7000 de maramureșeni au venit la Mănăstirea „Rohia” pentru a participa, în Vinerea Săptămânii Luminate, la hramul paraclisului așezământului monahal. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înaltpreasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură.

„Pentru noi, pentru toți mama noastră adevărată este Maica Domnului nostru Iisus Hristos pentru că noi toți suntem fii lui Dumnezeu. Toți care credem că Iisus este Hristos Fiului lui Dumnezeu, toți care credem în Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, toți care facem parte din Biserica lui Hristos, toți care purtăm numele frumos de creștin suntem fiii lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, după cum informează TRINITAS TV.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul Catedrei de Teologie Ortodoxă din cadrul Facultății de Litere a Universității de Nord, din Baia Mare.

Mulți dintre credincioși au venit la „Rohia” încă din Ajunul praznicului pentru a participa la Slujba Privegherii, dar și la cea de sfințire a apei și la Taina Sfântului Maslu. Atât în ajun cât și în ziua hramului, după terminarea slujbei, toți credincioșii au primit câte o masă caldă oferită de către Parohia Rogoz.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…