Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” la Mănăstirea Sâmbăta de Sus

Curtea Mănăstirii Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus a fost neîncăpătoare pentru miile de credincioși care au venit la slujba de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Laurențiu și cu Preasfințitul Episcop Vicar Andrei Făgărășanul.

Tot aici a avut loc lansarea ediției de Transilvania a cotidianului „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române.

Cu privire la Sărbătoarea de astăzi și lansarea ediției de Transilvania a „Ziarului Lumina” Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a spus: „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu ocrotirea Maicii preacurate am săvârșit Sărbătoarea de al doilea hram al Mănăstirii Sâmbăta, înconjurat de peste 40 de preoți și de o mare mulțime, câteva mii de credincioși. Am săvârșit Sfințirea Apei, apoi Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu pentru ca darul lui Dumnezeu izvorât din această sursă inepuizabilă, Izvor al Tămăduirii, să-i învrednicească pe toți de bucuria luminată a Sfintelor Paști. Am prezentat, de asemenea, darul cel mare făcut nouă de Dumnezeu prin mijlocirea Preafericitului Părinte Patriarh, ediția de Transilvania a ‘Ziarului Lumina’. Au fost distribuite credincioșilor 1500 de exemplare pentru ca ei să vadă cum se realizează, câtă osteneală și mai ales, câtă bogăție are acest ziar, pentru ca apoi să poată să se aboneze și să aibă fiecare la casa lui un astfel de mijloc pastoral-misionar pe care Biserica l-a pus la dispoziția credincioșilor săi”, informează Radio TRINITAS.

Ediția de Transilvania a Ziarului Lumina, editată cu sprijinul Mitropoliei Ardealului, se va tipări la Sibiu și se va distribui în 16 județe din centrul, nordul și vestul țării.

Noua ediție, la fel ca cea de Moldova, diferă de ediția națională cu până la patru pagini, în care sunt prezentate informații de actualitate religioasă din această parte a țării.

Comentarii Facebook


Știri recente