Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Astăzi, 9 aprilie, în fața Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, pe o scenă special amenajată, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Chiriarhul locului, a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” au participat numeroși credincioși care s-au putut închina la moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, așezate în curtea Mănăstirii încă din seara trecută.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a mulțumit celor prezenți pentru răbdare și credință: „Să ne învrednicim iubiți frați și surori de darul lui Dumnezeu, de binecuvântarea Lui. Rugăciunile care le-ați făcut aici și care le faceți pe drum care le faceți acasă să le împlinească Dumnezeu și Maica Domnului cărora le mulțumim și pentru ziua de azi și pentru zilele care au fost și pentru zilele care vor veni”, ne informează TRINITAS TV.

Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia sunt scoase spre închinare credincioșilor, de trei ori în timpul anului bisericesc: la 7 decembrie, în ziua pomenirii Sfintei, la Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii și la 15 august, la praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente