Sărbătoarea Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Aproximativ 2000 de credincioși au primit lumină din Lumina Sfântă a Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Roman în cea mai frumoasă noapte din an, informează site-ul epr.ro.

Slujba Învierii a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La finalul prime părți din sfânta zi a Învierii, din incinta Agheazmatarului aflat în curtea Centrului Eparhial, Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos pentru viața creștinilor.

Sărbătoarea a continuat cu partea numită Canonul Învierii Domnului și cu oficierea în Catedrala Arhiepiscopală a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, de către Preasfinția Sa înconjurat de un soborul preoților și diaconilor slujitori la catedrală.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt de învățătură: „Cu prilejul acestei sărbători mari și sfinte vă dorim pacea și bucuria Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, sănătate și mult ajutor de la Dumnezeu, pentru dumneavoastră și pentru cei dragi ai dumneavoastră”, a menționat, printre altele, Preasfinția Sa, după care, conform tradiției îndătinate, a ciocnit un ou roșu cu fiecare dintre cei prezenți, rostind salutul pascal „Hristos a înviat!”.

Comentarii Facebook


Știri recente