Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim în Episcopia Tulcii

În duminica Intrării Domnului în Ierusalim sau a Floriilor mănăstirea Codru din prot. Babadag și-a sărbătorit hramul, după cum ne-a menționat Arhid. Vasile Iulian.

La acest eveniment a participat o mare mulțime de credincioși din zona Babadagului care într-o atmosferă de pioșenie și reculegere au urmărit sfânta slujbă oficiată pentru prima dată în noua biserică ce s-a zidit în incinta mănăstirii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către P.S. Sa Visarion episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit P.S. Sa a accentuat însemnătatea acestui praznic ce anticipează începutul Săptămânii Patimilor „Să-l primim și noi în suflet pe Hristos Domnul prin cuvântul Sfintei Evanghelii ca și prin Tainele cele Preacurate și să-i oferim Lui inima, mintea și voința noastră ca să putem lucra pururi cele bune și folositoare spre împlinirea menirii noastre pe acest pământ – desăvârșirea morală și sfințenia” a arătat P.S. Sa.

La timpul potrivit credincioșii pregătiți s-au cuminecat cu Sfintele Taine după care la final a avut loc o procesiune cu stâlpări în jurul vechii bisericuțe a mănăstirii.

În aceeași zi dimineața P.S. Sa a vizitat și bisericile parohiale din Mihail Kogălniceanu și Babadag II vorbindu-le credincioșilor prezenți la slujba Utreniei despre semnificația Săptămânii Patimilor în viața Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente