Sărbătoarea Întâmpinării Domnului la Catedrala Patriarhală

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 2 februarie, Întâmpinarea Domnului. Praznicul rememorează aducerea Pruncului Iisus, la 40 de zile de la naștere, în Templul din Ierusalim, așa cum prevedea tradiția iudaică.

La Catedrala Patriarhală, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul Episcop-vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a evidențiat importanța întâlnirii noastre cu Mântuitorul in Biserică.

„Îl întâlnim pe Hristos atunci când venim în Biserica Lui. Biserica este casa lui Dumnezeu și când dorim să-L întâlnim, să vorbim cu El, să-I punem înainte doleanțele, bucuriile și tristețile noastre trebuie să-L căutăm în Biserica Lui, iar când venim în Biserică, Dumnezeu ne primește, nu ne judecă. Participând la Sfânta Liturghie și mai ales, împărtășindu-ne cu Trupul și Sângele Mântuitorului, putem și noi mărturisii ca dreptul Simeon din Evanghelia de astăzi, că ‘văzură ochii mei mântuirea Ta pe care ai gătit-o înaintea feței tuturor popoarelor, lumină spre luminarea neamurilor și slavă poporului tău binecredincios'”, a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente