Sărbătoarea Întâmpinării Domnului în Biserica Ortodoxă

La 2 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuiește „Întâmpinarea Domnului”. Sărbătoarea împărătească amintește de primirea pe care a făcut-o Dreptul Simeon Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la 40 de zile după Naștere, la Templul din Ierusalim.

Momentul este istorisit în Evanghelia Sfântului Luca, la capitolul 2, versetele de la 22 la 40.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele lect. dr. Teofil Stan, Catedra de Teologie a Universității de Nord Baia Mare: ‘Mântuitorul Iisus Hristos, la 40 de zile după Naștere este prezentat în Templu. Noi, cei de astăzi, învățăm cât de importantă este ascultarea pe care Mântuitorul Hristos a făcut-o încă de atunci. De asemenea, învățăm cât de importantă este răbdarea pe care Dreptul Simeon și Proorocița Ana le-au avut așteptându-L pe Mântuitorul Iisus Hristos’.

„Întâmpinarea Domnului” este una dintre cele mai vechi sărbători creștine. Slujbe închinate acestui praznic au existat încă din secolul al IV-lea, printre autorii care le-au întocmit numârându-se Sfântul Chiril al Ierusalimului, Sfântul Grigorie Teologul, precum și Sfântul Ioan Gură de Aur.

Comentarii Facebook


Știri recente