Sărbătoarea Întâmpinarea Domnului, la Sibiu

Biserica Ortodoxă a prăznuit astăzi, 2 februarie 2012, Întâmpinarea Domnului. Sfânta Liturghie din această zi de sărbătoare a fost oficiată, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Alături de cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna”, la slujbă au fost prezenți studenți teologi și numeroși credincioși, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a spus: ‘L-am întâlnit pe Hristos euharistic și ne-am împărtășit tocmai de această mărturie puternică care pătrunde sufletul și inima celui care se împărtășește cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos pentru ca la sfârșitul vieții noastre, fiecare să putem să intonăm imnul pe care ni l-a lăsat nouă, slujbei Vecerniei, Dreptul Simeon: Acum eliberează pe robul Tău, Stăpâne, după Cuvântul Tău în pace, pentru că toată viața mea am văzut mântuirea pe care Tu ai rânduit-o poporului Tău Israel‘.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit și un nou preot pentru Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Mare Mucenic Mina” din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente