Sărbătoarea Înălțării Domnului la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi, 24 mai 2012, Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor. În toate sfintele lăcașe din țară și străinătate, după Sfânta Liturghie, au fost săvârșite slujbe de pomenire pentru cei care s-au jertfit pentru apărarea poporului român.

La Catedrala Patriarhală slujba a fost oficiată de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop vicar-patriarhal.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a le-a explicat credincioșilor cum Mântuitorul Iisus Hristos s-a ridicat la Ceruri, pentru a rămâne cu noi ca să ne mântuim.

„Despărțirea a fost în chip dumnezeiesc prin Înălțarea Sa la Ceruri sub ochii lor și în timp ce le vorbea binecuvântându-i S-a despărțit încet încet de la ochii lor, S-a înălțat la Ceruri fiind tras ca de o putere nevăzută spre înălțimi, spre care ochii nu mai puteau să pătrundă. Mântuitorul a plecat la Ceruri ca să rămână cu noi. Iată, prin lucrarea Duhului Sfânt care lucrează prin ierarhia pe care Mântuitorul Iisus Hristos a învestit-o cu putere de Sus pentru aducerea jertfei celei nesângeroase de pâine și vin, care în cadrul Tainei Sfintei Euharistii se prefac în Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos”.

Totodată, Episcopul vicar-patriarhal Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, i-a pomenit și pe eroii neamului care s-au jertfit pentru a apăra credința strămoșească ortodoxă.

„Dacă sfinții sunt eroi ai credinței și care biruind războiul cel nevăzut cu vrăjmașul diavol și cu patimile din ei au primit cununa sfințeniei iată că Dumnezeu și Biserica lui Dumnezeu de pe pământ nu-i uită nici pe eroi care și-au jertfit viața pentru apărarea patrimoniului, a moștenirii noastre pe care am primit-o de la înaintașii noștri și care a fost apărată cu prețul vieții”, a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat parastasul pentru eroii neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente