Sărbătoarea hramului Bisericii Olari din București

Într-o atmosferă deosebită, de sărbătoare, Biserica Olari din București a adunat în preajma ei, cu ocazia hramului și a sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, luni, 15 august 2011, o mulțime de credincioși dar și numeroși copii. Slujba s-a desfășurat în prezența celor mici, fiind încheiată cu un moment de poezie și un documentar istoric.

În an aniversar George Coșbuc (145 de ani de la naștere), după Sfânta Liturghie, cei aproximativ 30 de copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 au recitat și pus în scenă „Nunta Zamfirei”, una dintre cele mai frumoase poezii ale literaturii române.

„A fot un moment emoționant, în care s-au succedat în fața privitorilor tradițiile nunților din bătrâni, reînviate de micii artiști ai trupei „Scăpărici”. Ne-am bucurat din nou de elanul și drăgălășenia copiilor ce dădeau viață eroilor de baladă, Zamfirei celei dragi și blânde sau prințului Viorel”, a declarat dna. Eleonora Iordache, care a regizat poemul special pentru acest eveniment.

De asemenea a fost vernisată o expoziție de pictură ornamentală pe vase de lut, realizate de copiii familiei Bisericii Olari, sub îndrumarea dnei prof. Ileana Paraschivoiu, de la Colegiul Național „Tudor Arghezi”. Cu aceste vase, copiii noștri au câștigat premiile 1, 2 și 3 la Olimpiada Națională a Meșteșugurilor Artistice, la Simpozionul Internațional „Patrimoniul Local în Context European” și la Concursul Național de Arte Plastice și Decorative.

Ziua a fost încheiată prin vizionarea filmului documentar „Mutarea Bisericii Olari din 1982”, realizat de regizorul Slavomir Popovici în anul 1982, la Cinematograful Europa, și prin numeroase daruri oferite copiilor, la început de an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente