Sărbătoarea „Fiii Satului” în localitatea Scoreiu, județul Sibiu

A doua ediție a sărbătorii localității Scoreiu din județul Sibiu s-a încheiat astăzi, 25 iulie. La primele ore ale dimineții clopotele au adunat sătenii, cu mic cu mare, îmbrăcați de sărbătoare, la Biserică, informează Radio TRINITAS.

Sărbătoarea „Fiilor Satului” a fost completată de prezența Preasfințitului Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului care a săvârșit Sfânta Liturghie.

‘Nici că se putea o sărbătoare mai frumoasă pentru sfânta zi de astăzi ca sărbătoarea care a închinat-o Sfântul Apostol și Evanghelist Matei minunii pe care a făcut-o Domnul Iisus pe lacul Ghenizaretului cu Sfântul Apostol Petru’, a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează TRINITAS TV.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părintelui nostru Mitropolit Laurențiu al Ardealului iată-ne astăzi ajunși la una dintre cele mai frumoase sărbători din timpul anului bisericesc pentru comunitatea din Scoreni. Este ca o sfântă zi de Paști, ziua pe care a făcut-o Domnul să ne bucurăm și să ne veselim împreună aici în locul împlinirilor și al desăvârșirilor duhovnicești, în Sfânta Biserică”, a mai spus Preasfințitul Andrei Făgărășanul.

Fiilor Satului adună, din patru în patru ani, pe cei originari din Scoreiu. Este un moment mult așteptat, atât de localnici, cât și de cei stabiliți, în restul anului, în alte locuri.

Comentarii Facebook


Știri recente