Sărbătoarea duhovnicească în parohia Ogrezeni din Prot. Bolintin

În parohia Ogrezeni din Protopopiatul Bolintin, sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului a fost sporită de prezența Chiriarhului locului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în lăcașul de cult cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sf. Mc. Emilian de la Durostorum’.

În cuvântul de învățătură adresat sutelor de credincioși prezenți, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a vorbit despre Maica Domnului: „Prin Fecioara Maria, Theotoks, Fiul lui Dumnezeu a putut deveni om deplin și astfel, asemenea în toate cu primul Adam, a înfăptuit izbăvirea de păcate a primului om. Sfântă, mai presus decât toți sfinții, ea este acoperitoarea, apărătoarea mijlocitoarea și ajutătoarea credincioșilor, înălțând rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu” a spus Preasfinția Sa după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

La final, pentru activitatea pastoral-misionară, social-filantropică și culturală desfășurată în parohie, Preasfinția Sa a oferit părintelui Palea Nicolae, parohul bisericii din localitatea Ogrezeni, distincția eparhială „Vrednicia Vlăsceană’, iar părintelui Pârlog Lucian, de la aceeași parohie, distincția de iconom stavrofor.

Totodată, Preasfințitul Părinte Ambrozie a apreciat și implicarea deosebită a Parohiei Ogrezeni în Proiectul catehetic național „Hristos împărtășit copiilor’, și „Alege Școala!’, prin susținerea de activități catehetice în spațiul duhovnicesc al bisericii parohiale, la care participă un număr foarte mare de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente