Sarbatoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou din Basarabi, ocrotitorul Bucurestilor – popas duhovnicesc pentru sute de mii de credinciosi

Sarbatorirea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, (26 octombrie), si a Cuviosului Parintelui nostru Dimitrie cel nou din Basarabi (27 octombrie), ale carui cinstite moaste se pastreaza in Catedrala Patriarhala, ocrotitori ai Cetatii Bucurestilor, reprezinta de secole un ales popas duhovnicesc pentru credinciosii din Bucuresti si imprejurimi, ca si pentru sutele de mii de pelerini din intreaga tara.

Potrivit traditiei locului, cinstitele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou vor fi scoase in procesiune din Catedrala Patriarhala si asezate intr-un loc special, pe Dealul Mitropoliei, astazi, 24 octombrie 2003, orele 16.00. Acolo vor ramane pentru a fi venerate de catre credinciosi pana la inchinarea ultimului pelerin.

Sfanta Liturghie va fi oficiata de catre Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisrericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de ierarhi si preoti, pe un podium amenajat langa Catedrala Patriarhala, duminica, 26 octombrie 2003, incepand cu orele 10.00, iar luni, 27 octombrie 2003, de la orele 09.00. La sarbatorirea Cuviosului Parintelui nostru Dimitrie cel Nou din Basarabi va fi prezent si Prea Sfintitul Parinte Episcop Nicolae, reprezentantul Sanctitatii Sale Maxim, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Slujbele de priveghere cu ocazia sarbatorilor celor doi sfinti vor incepe, atat in ziua de 25, cat si in zilele de 26 si 27 octombrie 2003, la orele 17.00.

Biroul de Presa si Comunicatii

al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente