Sarbatoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou din Basarabi, ocrotitorul Bucurestilor – popas duhovnicesc pentru sute de mii de credinciosi

Sarbatorirea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir (26 octombrie) si a Cuviosului Parintelui nostru Dimitrie cel Nou din Basarabi – ocrotitor al Cetatii Bucurestilor (27 octombrie), ale carui sfinte moaste se pastreaza in Catedrala Patriarhala din Bucuresti, reprezinta, de secole, un popas duhovnicesc pentru sutele de mii de pelerini din intreaga tara.

Sfintele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou vor fi scoase in procesiune din Catedrala Patriarhala si vor fi asezate intr-un loc special amenajat, pe Dealul Mitropoliei, duminica, 24 octombrie 2004, inainte de Sfanta Liturghie. Acolo vor ramane pentru a fi venerate de catre credinciosi pana miercuri noaptea, 27 octombrie a.c.

Zilnic, in perioada 24 – 27 octombrie 2004, Sfanta Liturghie va fi oficiata pe un podium special amenajat langa Catedrala Patriarhala, incepand cu orele 09.30.

Slujbele de priveghere din aceste zile vor incepe in fiecare seara, din data de 24 octombrie si pana in data de 27 octombrie inclusiv, la orele 18.00.

Biroul de Presa si Comunicatii

al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente