Sărbătoarea credincioșilor din Sighetu Marmației

Mai mult de jumătate dintre Bisericile Maramureșului istoric îi au ca ocrotitori și pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Credincioșii sigheteni i-au cinstit astăzi pe Sfinții Voievozi, bucurându-se de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica parohiei Sighetu Marmației I.

„Sfinții Arhangheli au fost protectorii celor mai multe Biserici de lemn și aproape a tuturor Bisericilor din Transilvania, hram preluat de la Mănăstirea Perilor care exista la 1391, aceasta tocmai pentru a-și apăra dreapta credință. Am avut bucuria să fim în mijlocul dragostei credincioșilor din municipiul Sighet la catedrala care îi are drept ocrotitori pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Parohia Sighetu Marmației 1 a fost înființată in anul 1921.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…