Sărbătoarea Crăciunului la Catedrala mitropolitană din Sibiu

Marele praznic al Nașterii Domnului i-a adunat pe sibieni la bisericile din oraș, iar câteva sute de credincioși au umplut Catedrala mitropolitană din cetatea transilvană, informează mitropolia-ardealului.ro. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, iar în soborul de preoți s-au aflat slujitorii Catedralei mitropolitane, precum și alți preoți de seamă ai eparhiei sibiene, amintind aici pe pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu și pe pr. prof. dr. Dumitru Abrudan. Răspunsurile liturgice au fost date de corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, iar la momentul împărtășirii credincioșilor, coriștii au interpretat mai multe colinde tradiționale.

IPS Mitropolit Laurențiu a citit Pastorala de Crăciun adresată clerului și tuturor credincioșilor din Arhiepiscopia Sibiului, prin care a vorbit despre marele praznic al Nașterii Domnului și prin care i-a îndemnat pe credincioși să folosească fiecare clipă a vieții pentru câștigarea mântuirii.

La final, IPS Mitropolit Laurențiu a transmis credincioșilor calde urări de Crăciun și i-a oferit distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni” colonelului Costel Dogaru, inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Sibiu. La ieșirea ierarhului și a soborului de preoți din Catedrală, Junii din Gura Râului, însoțiți de preotul paroh Teodor Damian, au colindat și au dansat jocurile specifice Mărginimii Sibiului în această perioadă de sărbătoare. Nu au lipsit nici ceata de Irozi și alți colindători, care au înfrumusețat sărbătoarea Crăciunului la Catedrala din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente