Sărbătoarea Colegiului Național Hașdeu

Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău a împlinit 145 de ani de existență. Cu acest prilej, la prăznuirea Sfântului Nicolae, ocrotitorul instituției, a fost dezvelită o placă memorială.

La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

În continuare, în holul mare al Colegiului a fost oficiată o slujbă de Te Deum, la finalul căreia s-a dat citire mesajului de binecuvântare al Preafericitul Părinte Patriarh Daniel transmis cadrelor didactice și elevilor intitulat „Lumină peste timp – Colegiul buzoian „Bogdan Petriceicu Hașdeu”.

Împlinirea a 145 de ani de ființare a Colegiului Național „Hașdeu” din Buzău și a unui veac de la nașterea medicului și cercetătorului George Emil Palade, fost absolvent al instituției, au oferit conducerii ocazia de a-și evidenția profesorii și elevii care, de-a lungul timpului, au contribuit la prestigiul liceului.

Au participat cadre didactice în activitate și pensionare, precum și toți elevii Colegiului.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a dăruit conducerii Colegiului o icoană cu Sfântul Nicolae și a primit o diplomă de onoare, însoțită de două medalii aniversare.

Comentarii Facebook


Știri recente