Sărbătoarea Bunei Vestiri la Târgu Ocna

Una din bisericile vechi și importante din Tg.Ocna, ce străjuiește de peste trei secole Valea Trotușului, și-a serbat duminică hramul. În fiecare an, la 25 martie, biserica „Buna Vestire – Răducanu” din Tg.Ocna îmbracă haină frumoasă de sărbătoare.

Preoți și credincioși din urbea de la poalele Măgurei și-au îndreptat pașii spre lăcașul sfânt aflat sub ocrotirea Maicii Domnului pentru a se bucura de „vestea bună și mare” primită de Fecioara Sfântă de la Arhanghelul Domnului.

„Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți condus de părintele protopop Constantin Alupei, care a rostit și un cuvânt de învățătură și a fost urmată de un parastas pentru pomenirea ctitorilor, ostenitorilor și slujitorilor acestui lăcaș sfânt adormiți în Domnul. Bucuria „Bunei Vestiri” adusă de Arhanghelul Gavriil a fost prelungită prin oferirea a peste 450 de pachețele tutoror credincioșilor prezenți la biserică. De asemenea, a fost oferită hrană celor aproximativ 50 de persoane din Centrul pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități aflat pe teritoriul parohiei”, a declarat preotul Vasile Panțâru, după cum ne informează epr.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…