Sărbătoarea Bunei Vestiri la Târgu Ocna

Una din bisericile vechi și importante din Tg.Ocna, ce străjuiește de peste trei secole Valea Trotușului, și-a serbat duminică hramul. În fiecare an, la 25 martie, biserica „Buna Vestire – Răducanu” din Tg.Ocna îmbracă haină frumoasă de sărbătoare.

Preoți și credincioși din urbea de la poalele Măgurei și-au îndreptat pașii spre lăcașul sfânt aflat sub ocrotirea Maicii Domnului pentru a se bucura de „vestea bună și mare” primită de Fecioara Sfântă de la Arhanghelul Domnului.

„Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți condus de părintele protopop Constantin Alupei, care a rostit și un cuvânt de învățătură și a fost urmată de un parastas pentru pomenirea ctitorilor, ostenitorilor și slujitorilor acestui lăcaș sfânt adormiți în Domnul. Bucuria „Bunei Vestiri” adusă de Arhanghelul Gavriil a fost prelungită prin oferirea a peste 450 de pachețele tutoror credincioșilor prezenți la biserică. De asemenea, a fost oferită hrană celor aproximativ 50 de persoane din Centrul pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități aflat pe teritoriul parohiei”, a declarat preotul Vasile Panțâru, după cum ne informează epr.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente