Sarbatoarea Bunei-Vestiri este si hramul bisericii de la Manastirea Miclauseni.

Sarbatoarea Bunei-Vestiri este si hramul bisericii de la Manastirea Miclauseni.

Actuala biserica a fost construita in anul 1823 de catre printul Dimitrie Sturdza si sfintita in acelasi an de catre Mitropolitul Vemianin Costachi. Mai multe amanunte despre biserica de la Manastirea Miclauseni ne-a oferit Sora Gabriela Turiceanu: ‘Biserica Manastirii Miclauseni a fost ridicata de catre printul Dimitrie Sturdza. In anul 1823 a avut loc sfintirea bisericii de la Manastirea Miclauseni de catre Mitropolitul Veniamin Costachi. Biserica actuala a fost ridicata pe locul unei biserici mai vechi ctitorita tot de catre familia Sturdza.’

In patrimoniul bisericii de la Manastirea Miclauseni se afla mai multe obiecte de mare valoare. Dintre acestea amintim si o Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, precum si o Cruce care contine moastele a 14 Sfinti, precum si un fragment din Lemnul Sfintei Cruci a Mantuitorului Iisus Hristos.

Sarbatorirea hramului a inceput aseara cu slujbele Vecerniei si Pavecernitei, urmand ca astazi sa se oficieze Sfanta Liturghie a Sfantului Ioan Gura-de-Aur unita cu Vecernia.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, va oficia Sfanta Liturghie din ziua marelui praznic al Bunei-Vestiri la Manastirea Miclauseni.

Comentarii Facebook


Știri recente