Sărbătoarea Brăncovenilor la biserica românească din Istanbul

Duminică 16 august 2009, în Istanbul, la Biserica Sfintei Mucenițe Paraschevi, ctitoria Brâncovenilor, creștinii ortodocși români cu sufletele pline de iubire și recunoștință au sărbătorit Familia Domnitoare a Țării Româneșticare a biruit necredința și a dobândit Împărăția, prin jertfa martirică din Ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului al anului 1714, pe Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu, cu fiii săi Sfinții Constantin, Stefan, Radu, Matei și Sfântul Ianache Văcărescu.

Credinciosul Domnitor Constantin Brâncoveanu, la începutul domniei sale, în anul 1692 a ctitorit biserica Sf. Mc. Paraschevi, care a fost construită pe fundatia și altarul unei străvechi basilici constantinopolitane situată în cartierul bizantin Pera- Prichidiu.

După 312 ani, în anul 2004, Dumnezeu a întors darul Vrednicului Voievod, către creștinii ortodocși români care acum, în fiecare duminică și sărbătoare prin Sfânta Liturghie sunt în comuniune cu Mântuitorul Iisus Hristos, cu Brâncovenii și cu întregul neam românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente