Sărbătoarea Botezului Domnului în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Sărbătoarea Botezului Domnului va fi marcată în mod deosebit și la Brăila și Galați. Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos va oficia slujba Sfintei Liturghii la Catedrala „Nașterea Domnului” din Brăila, după care va avea loc o procesiune până pe faleză, unde va fi săvârșită slujba Agheasmei celei Mari.

Slujba va fi urmată de tradiționala ceremonie de aruncare a crucii în apele Dunării și prinderea acesteia de tinerii brăileni, a transmis pentru Radio TRINITAS, părintele Marian Pătrașcu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Același ritual va fi săvârșit și la Galați. După oficierea slujbei de sfințire a apei, la Biserica fortificată „Precista”, de la ora 13:00, va urma aruncarea crucii în apele Dunării de pe vasul „Sfântul Ștefan cel Mare”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…