Sărbătoarea Bisericii Sfântul Grigorie Palama de la Politehnică

Biserica Sfântul Grigorie Palama din Capitală și-a cinstit în a doua Duminică din Postul Mare ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar Patriarhal.

„Dacă duminica trecută s-a vorbit despre însemnătatea dreptei credințe în viața creștinului și am prăznuit triumful ortodoxiei prin care s-au reabilitat cinstirea sfintelor icoane, a sfintelor moaște și în genere toate elementele de credință fundamentale pentru viața creștinului. Astăzi, Biserica ne îndeamnă să îmbinăm ortodoxia cu ortopraxia, adică să adeverim, să confirmăm prin fapte credința cea dreaptă pe care o mărturisim îndeosebi la Sfintele slujbe, dar nu numai pentru că dacă rămânem la cuvinte nu vom reuși să realizăm mare lucru în perspectiva dobândirii vieții noastre”, a explicat Preasfinția Sa.

Biserica din incinta Universității Politehnice București are statut de paraclis universitar, având un aspect și proporții inspirate din arhitectura tradițională românească de obârșie bizantină.

„Bisericuța în care ne aflăm cu siguranță că atunci când s-au gândit inițiatorii să fie așezată aici în incinta Universității Politehnice și să o închine Sfântului Grigorie Palama cu siguranță că s-au gândit la însemnătatea rugăciunii și la faptul că studenții și profesorii și credincioșii care au acces în această biserică au nevoie să îmbine activitatea lor cu rugăciunea. Nădăjduiesc și mă rog ca atât studenții cât și profesorii și credincioșii cărora vă place să vă îmbisericiți în acest sfânt locaș să gândiți autentic creștinește în sensul celor propovăduite, învățate și explicitate de către Sfântul Ierarh Grigorie Palama”, a mai adăugat Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul.

Biserica „Sfântul Grigorie Palama” a fost sfințită în anul 1999 de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Patriarhul Teoctist.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…