Sărbătoarea bisericii Sfânta Treime din Brașov

Praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică a adunat sute de credincioși la Biserica „Sfânta Treime”-Dârste din Brașov, unde a liturghisit Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, după cum informează mitropolia-ardealului.ro. Vechiul lăcaș de cult, un monument istoric de la 1782, se remarcă prin frumusețea sa, dar mai ales prin prezența numeroasă la sfintele slujbe a enoriașilor din Parohiile Dârste I și II. Cu multă dragoste duhovnicească, brașovenii din Dârste au venit și la marea sărbătoare închinată Maicii Domnului, din 21 noiembrie și s-au rugat împreună cu IPS Mitropolit Laurențiu și soborul de preoți pentru a primi binecuvântarea cerească în această perioadă de pregătire pentru praznicul Nașterii Domnului. Pe lângă cei doi parohi de la biserica brașoveană, părintele Vasile Bogdan și părintele Iosif Bogdan, în soborul de preoți s-au aflat și protopopul de Brașov, părintele Dănuț-Gheorghe Benga și slujitori ai sfintelor altare de la parohiile apropiate. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Anatoly” din Brașov, iar o bună parte din credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Făgăduința înaintea lui Dumnezeu

La finalul slujbei religioase, IPS Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre sărbătoarea din 21 noiembrie, despre preacinstirea Maicii Domnului și rolul deosebit al Sfintei Fecioare în istoria mântuiurii, iar mai apoi i-a îndemnat pe crennicioși să se apropie mai mult de cele sfinte în această perioadă de post.

„Aducerea Fecioarei Maria la templul din Ierusalim nu este doar o simplă împlinire a făgăduinței făcute de Ioachim și Ana de a-I închina lui Dumnezeu copilul dăruit lor la bătrânețe de Părintele Ceresc. Înțelegem că este foarte important că atunci când Îi făgăduim lui Dumnezeu ceva ce nu suntem obligați să împlinim, această făgăduință devine obligatorie după ce l-am luat ca martor pe Dumnezeu într-un astfel de legământ. Ioachim și Ana au împlinit făgăduința lor deplin conștienți că n-au renunțat la copilul lor și au mers la templu convinși că au oferit-o pe Sfânta Fecioară înapoi Celui care le-a dăruit Prunca”, a spus Părintele Mitropolit.

Cei doi parohi i-au mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală, iar credincioșii au primit iconițe ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Cu ocazia poposirii IPS Laurențiu la Dârste, Centrul de zi pentru copii amenajat în vechea școală de lângă biserică, a fost binecuvântat de Mitropolitul Ardealului. Clădirea a fost retrocedată recent, iar parohiile din Dârste au fost nevoite să efectueze ample reparații și lucrări de amenajare. În curând, pe lângă acest centru pentru copii, aici va funcționa o grădiniță ortodoxă, pusă sub ocrotirea Sfintei Irina.

Comentarii Facebook


Știri recente