Sărbătoarea Bisericii Domnești de la Curtea Veche

Biserica Ortodoxă îl cinstește marți, 17 ianuarie, pe Cuviosul Antonie cel Mare. Biserica de la „Curtea Veche” din Capitală își va sărbători ocrotitorul. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Programul hramului va începe luni seară cu o procesiune.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Gheorghe Zaharia, parohul Bisericii: ‘În ajunul hramului, ne-am gândit pentru prima dată, după 165 de ani de când a ars vechea biserică a Sfântului Antonie cel Mare, să facem o procesiune la această biserică care se va desfășura la ora 16:00. După aceea vom oficia slujba Acatistului Sfântului Antonie cel Mare, la ora 17:30 ne vom întoarce în biserică și vom continua slujba Vecerniei, iar de la ora 19:00 vom avea slujba Litiei’.

Biserica Domnească de la Curtea Veche este cel mai vechi lăcaș de cult din Capitală, fiind cunoscut și pentru icoana făcătoare de minuni a Cuviosului Antonie, care se păstrează aici.

Lucrările de reastaurare a lăcașului de cult au început în anul 2005. Biserica are și muzeu parohial, „Sfântul Antonie cel Mare – Curtea Veche”.

Comentarii Facebook


Știri recente