Sărbătoarea Arhiepiscopiei Râmnicului

Foarte mulți credincioși au participat astăzi, 27 septembrie 2012, la Râmnicu Vâlcea, la slujbele oficiate în cinstea Sfântului Antim Ivireanul, ocrotitorul Arhiepiscopiei locului, informează TRINITAS TV.

De dimineață, ierarhii, preoții, diaconii și credincioșii au întâmpinat racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, adusă de la Curtea de Argeș.

După ce racla a fost așezată spre închinare, în fața Catedralei arhiepiscopale, alături de moaștele Cuviosului Grigorie Decapolitul, a fost oficiată Sfânta Liturghie. Au slujit ierarhi ai Bisericii noastre, preoți și diaconi veniți din toată țara. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și cel al Olteniei au vorbit despre viața și realizările culturale ale Sfântului Ierarh Antim.

Pelerinajul raclei cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia a reunit în rugăciune mii de credincioși, veniți din mai multe zone ale țării.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru ziua frumoasă, binecuvântată, slujba de la Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului și în orașul Râmnic care este sub oblăduirea duhovnicească și de har a Sfântului Antim Ivireanul”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Alături de credincioși, la slujbele oficiate în fața Catedralei arhiepiscopale a Râmnicului au participat autorități și personalități ale vieții culturale, sociale și politice românești.

Moaștele Sfintei Filofteia au fost duse înapoi, la Curtea de Argeș, în cursul serii.

Comentarii Facebook


Știri recente