Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, prăznuită în mod deosebit la Constanța

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită în mod deosebit la Constanța. Manifestările prilejuite de acest mare praznic au început încă de astăzi, 14 august, cu pomenirea la „Crucea marinarilor”, aflată pe malul mării, a tuturor celor ce s-au sfârșit pe mare. Tradiția locală include și o sărbătoare a pâinii, în care se sfințesc ofrandele de pâine aduse în cinstea Maicii Domnului.

Între evenimentele prilejuite de marele praznic al Adormirii Maicii Domnului s-a aflat și un vernisaj al unei fetițe de nouă ani care a pictat 29 de icoane pe sticlă, reprezentându-i pe Maica Domnului, pe Mântuitorul și pe sfinții Bisericii noastre.

În această seară, începând cu ora 17, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, va sluji la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” II din Constanța, iar începând cu ora 22 Înaltpreasfinția Sa va sluji la Prohodul de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, Sf. Bretanion și Sf. Nicolae din localitatea 23 August.

Sursa: Radio Trinitas

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…