Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Putna

Mii de credincioși ortodocși au participat ieri, 15 august a.c., la marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Putna (jud. Suceava), hramul sfântului așezământ ctitorit de Sf. Ștefan cel Mare. Slujba arhierească a fost oficiată de către I.P.S. Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte: Arhim. Melchisedec Velnic, starețul mănăstirii, stareți de la alte mănăstiri, preoți de la parohiile din împrejurimi. Arhipăstorul le-a vorbit credincioșilor adunați în curtea mănăstirii despre semnificația sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, despre ctitorul mănăstirii, voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt, după care le-a solicitat să sprijine sinistrații care suferă în urma inundațiilor de la sfârșitul lunii iulie.

IPS Arhiepiscop Pimen a spus că furtunile au adus multă suferință oamenilor, mai ales în familiile celor săraci, și că este necesar ca să le venim în ajutor. Împreună cu Prefectura și Consiliul Județean Suceava, Arhiepiscopia s-a angajat să construiască zece case în localitatea Țibeni, grav afectată de inundații.

Arhiepiscopul Sucevei a spus că, potrivit datelor oficiale, în Țibeni ar trebui refăcute 12-13 case, dar că a constatat personal că ar trebui reconstruite 17 case. IPS Pimen s-a referit la locuințe care nu au fost luate de ape, dar care au structura de rezistență avariată și trebuie reconstruite.

Înalt Prea Sfinția Sa Pimen și-a exprimat speranța că, alături de credincioșii din Suceava care au făcut și vor face donații la parohii și mănăstiri, și cu sprijinul altor eparhii care au trimis ajutoare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va reuși să reconstruiască toate cele 17 case din Țibeni. Înaltul ierarh a apreciat implicarea cu toată ființa a preotului din Țibeni în acțiunea de sprijinire a sinistraților, afirmând că „binele se face cu multă jertfă și multă dragoste”.

Corespondent: Adrian Popovici, Suceava

Comentarii Facebook


Știri recente