Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Putna

Pelerini din întreaga lume s-au adunat încă de astăzi, 14 august 2012, la Mănăstirea Putna pentru a prăznui Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea a început din această seară cu slujba Privegherii.

„Hramul Adormirii Maicii Domnului este, pentru noi, un moment prin excelență al slujirii miilor de pelerini care vin să o cinstească pe Maica Domnului. Această slujire este poate cea mai prețioasă și cea mai dragă jertfă pe care o putem face noi, fiecare monah, și cei care o cinstim pe Maica Domnului, pe lângă altarul cel frumos de afară unde vor slujii ierarhii bisericii noastre, ÎPS Pimen, apoi oaspeții care vor veni Biserica Ortodoxă a Ucrainei”, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS starețul Mănăstirii Putna, părintele arhimandrit Melchisedec Velnic.

Ctitorie a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Mănăstirea Putna a fost ridicată din temelii la 10 iulie 1466, pentru ca trei ani mai târziu, la 3 septembrie 1469, zidirea acestei ctitorii să se desăvârșească. Sfințirea mănăstirii s-a făcut la 3 septembrie 1470, după victoria asupra tătarilor la Lipinți, după cum relatează Letopisețul de la Putna și cel al lui Grigore Ureche.

Comentarii Facebook


Știri recente