Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Putna

Pelerini din întreaga lume s-au adunat încă de astăzi, 14 august 2012, la Mănăstirea Putna pentru a prăznui Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea a început din această seară cu slujba Privegherii.

„Hramul Adormirii Maicii Domnului este, pentru noi, un moment prin excelență al slujirii miilor de pelerini care vin să o cinstească pe Maica Domnului. Această slujire este poate cea mai prețioasă și cea mai dragă jertfă pe care o putem face noi, fiecare monah, și cei care o cinstim pe Maica Domnului, pe lângă altarul cel frumos de afară unde vor slujii ierarhii bisericii noastre, ÎPS Pimen, apoi oaspeții care vor veni Biserica Ortodoxă a Ucrainei”, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS starețul Mănăstirii Putna, părintele arhimandrit Melchisedec Velnic.

Ctitorie a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Mănăstirea Putna a fost ridicată din temelii la 10 iulie 1466, pentru ca trei ani mai târziu, la 3 septembrie 1469, zidirea acestei ctitorii să se desăvârșească. Sfințirea mănăstirii s-a făcut la 3 septembrie 1470, după victoria asupra tătarilor la Lipinți, după cum relatează Letopisețul de la Putna și cel al lui Grigore Ureche.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…