Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Catedrala Episcopală din Giurgiu

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 15 august „Adormirea Maicii Domnului”, prilej cu care numeroase locașuri de cult din Patriarhia Română își sărbătoresc hramul, între acestea numărându-se și Catedrala Episcopală din Giurgiu. Manifestările religioase închinate hramului istoric al celui mai reprezentativ locaș de cult din mun. Giurgiu, au debutat ieri, 14 august 2012, cu săvârșirea Vecerniei unită cu Litia și a Prohodului Maicii Domnului, și au continuat astăzi, 15 august 2012, cu săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit episcopiagiurgiului.ro. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe părintele diacon Pițu Nicolae Cristian, pe seama Parohiei Bălănoaia, Protopopiatul Giurgiu.

În cuvântul de învățătură adresat sutelor de credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța deosebită pe care o are Maica Domnului în iconomia mântuirii și despre frumusețea duhovnicească a acestui mare praznic al creștinătății: Adormirea Maicii Domnului. ‘Acest slăvit praznic’, a arătat Preasfinția Sa, ‘comemorează slăvirea Maicii Mântuitorului, care „a fost luată” de Dumnezeu în împărăția cerească în deplinătatea vieții ei sufletești și trupești. Era firesc ca trupul Sfintei Fecioare Maria să învingă moartea prin puterea Fiului lui Dumnezeu care a lucrat în ea, prin aceasta fiind noi încredințați că ridicarea trupului Sfintei Fecioare în slava cerească adeverește faptul că omul poate fi transfigurat și mântuit, că se poate împărtăși de slava cerească’.

La aceste manifestări religioase închinate hramului Catedralei Episcopale din Giurgiu, sutele de credincioși prezenți din întreg județul au avut posibilitatea să se închine la un fragment din moaștele Sf. M. Mc. Gheorghe și la părticele din moaștele Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul României. La final, credincioșii au primit pachete, cărți de rugăciuni, icoane reprezentând Adormirea Maicii Domnului și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente