Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Bivolari, județul Iași

Parohia Bivolari, Protopopiatul Iași 1, a sărbătorit ieri, 15 august, hramul Bisericii ‘Adormirea Maicii Domnului’ și ziua localității, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Cu acest prilej, pe lângă programul liturgic, au fost organizate mai multe activități culturale.

Biserica parohiei Bivolari, ridicată în anul 1841 de către Ecaterina Balș, a îmbrăcat straie de sărbătoare ieri, când a prăznuit Adormirea Maicii Domnului. După ce, timp de două săptămâni, preotul paroh Emil Ojog și credincioșii s-au străduit să intensifice rugăciunea și milostenia, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu oamenii au împodobit biserica și curtea sfântului lăcaș. Sâmbătă s-au săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia și Prohodul Maicii Domnului, oficiate de un sobor de preoți. Ieri-dimineață au fost oficiate slujba Utreniei, Acatistul Adormirii Maicii Domnului și Sfânta Liturghie. ‘Slujba Sfintei Liturghii a avut loc pe o scenă special amenajată în curtea sfântului lăcaș, astfel încât toți credincioșii să se poată ruga. La final, toți musafirii au fost invitați la masă, în curtea bisericii. Pe plan local, Primăria Bivolari a organizat diferite activități sportive și culturale în parcurile din comună. De asemenea, a avut loc inaugurarea parcului de joacă pentru copii’, a declarat pr. paroh Emil Ojog.

Expoziție de icoane în curtea bisericii

Sărbătoarea bisericii și a localității Bivolari a adunat deopotrivă preoți din satele învecinate, credincioși și fii ai satului care s-au întors în țară pentru a-și revedea locurile natale, biserica și pentru a fi împreună cu cei dragi. ‘Ne bucurăm că suntem în această lună, când fii ai satului au venit din străinătate, pentru a fi alături de noi. În cinstea Maicii Domnului am organizat un concurs de desen la care s-au înscris mai mulți copii din parohie. Lucrările lor au fost evaluate de un juriu competent, format din artiștii care pictează biserica parohiei Traian. În ziua hramului, lucrările copiilor au fost expuse în curtea sfântului lăcaș’, a mai adăugat pr. paroh Emil Ojog. Cu prilejul hramului a fost editat un număr special al publicației ‘Viața Creștină’, care cuprinde mai multe articole ale enoriașilor din parohie, dar și ale fiilor satului plecați departe. O atenție deosebită, în săptămâna care a trecut, a fost acordată bătrânilor internați la Centrul medico-social Bivolari, care au fost spovediți și împărtășiți. Ieri, cu prilejul hramului, a fost organizată o masă festivă pentru vârstnicii din Centru.

Comentarii Facebook


Știri recente